Цената на евтините гуми

Евтините гуми не са икономични

Евтини гуми или висококачествени гуми? Когато клиентът преглежда предложенията за гуми и се опитва да подходяща евтина гума, той често е изправен пред труден избор: пари или качество?
 
Потребителите никога не искат да плащат допълнително за гуми, било то зимни или летни. Евтините гуми са примамливи, но в същото време качествените гуми осигуряват по-добра безопасност. Разходите за покупка обаче не са единственото, което съставлява разходите за гуми през целия им жизнен цикъл.

Съпротивление при търкаляне

Съпротивлението при търкаляне е ключов елемент, който влияе на горивната ефективност на автомобила. При разработката на летните гуми съпротивлението при търкаляне е на преден план от дълго време. Напоследък за производителите на премиални гуми съпротивлението при търкаляне се превърна в ключов фактор и при разработката на зимни гуми. Дори гумите с шипове могат да бъдат икономични по отношение на съпротивлението при търкаляне, когато то е ключов фактор при тяхната разработка от самото начало, също като безопасността.
 
В надпреварата за снижаване на съпротивлението при търкаляне производителите на гуми инвестират сериозни средства в продуктовата разработка. Някои продукти често копират шарката на протектора на качествените гуми, но структурата на гумата и нейните компоненти не се виждат отвън. Без лаборатории и полеви тестове е трудно да се прецени как ще функционира гумената смес при различни условия. Почти е невъзможно характеристиките на гумата да бъдат определени просто на око.
 
Съпротивлението при търкаляне наистина е от значение. Гумите с най-ниско съпротивление при търкаляне могат да спестят до 6% от разходите за гориво. Освен това качествените гуми са по-издръжливи и всяка година ви спестяват куп пари с горивната си ефективност. По-ниското съпротивление при търкаляне носи и екологична полза благодарение на снижените вредни емисии.

Издръжливи ли са евтините гуми?

Добрите гуми са също така и издръжливи. Освен че са по-издръжливи, висококачествените гуми са по-безопасни и пестят гориво. Отговорните производители обикновено подробно разказват за разработката на гумите и иновациите, вложени в тях, чрез своите брошури и уебсайтове. Ако реклама на евтина гума ви убеждава, че тази гума е издръжлива, икономична и безопасна, но не ви дава повече информация в подкрепа на тези обещания, би трябвало да се замислите за тяхната правдивост.
 
Издръжливите гуми снижават разходите, тъй като се налага да ги сменяте по-рядко. Разбира се, стилът ви на шофиране може в голяма степен да повлияе на стабилността на гумите и тяхната издръжливост. Спокойният стил на шофиране, без резки спирания и рязко натискане на газта, ще предпази вашите гуми. А с издръжливи и стабилни гуми ще извлечете допълнителна полза от правилния стил на шофиране.

Какво се крие зад сделката?

Дори да не търсите специално най-ниската възможна оферта за гуми, винаги е добре да обръщате внимание на отстъпките. Понякога можете да получите издръжлива и безопасна гума, с отлично съпротивление при търкаляне, на разумна цена. Това е най-добрата опция за вас. Ако производителят или дилърът ви предлага обещание за удовлетвореност или допълнителна гаранция в случай на спукване на гума, сделката е дори още по-добра. Гаранциите могат да включват дори и пътна помощ, така че си струва да сравните и всички предлагани допълнителни услуги. По-малко известните производители с евтини гуми обикновено предлагат по-ограничени гаранции. Известните производители на качествени гуми обикновено имат по-добра мрежа за обслужване и повече професионални сервизи.