Шипове или триене?

Вашият избор за гуми с и без шипове зависи от Вашите нужди. Двете алтернативи са устойчиви на износване и имат отлични качества за шофиране. Знаейки техните специфични характеристики, можете да изберете гумата, която най-точно отговаря на Вашите нужди.

Заснежени или заледени пътища?

Ако карате на заледени пътища повече отколкото на заснежени пътища през зимата, гумите с шипове са гумите за Вас. Гумите с шипове са изключително подходящи за Вас, ако живеете близо до брега , където пътищата са заледени през зимата. Гуми без шипове са добър избор при заснежени пътища.

Мокър лед и утъпкан сняг

Ако имате гуми без шипове трябва да сте изключително внимателни на кръстовища и т.н. където може да има мокър лед или утъпкан сняг. Гумите с шипове се спрявят по-добре при мокър лед и утъпкан сняг.

Безшумни гуми

Ако цените гуми, които са тихи на път, гумите без шипове са правилния избор за Вас.

Непредвидими есенни условия

Гуми без шипове могат да бъдат монтирани през есента за разлика от такива с шипове. Веднъж след като сте монтирали гуми без шипове няма нужда да се притеснявате от бързопроменящите се есенни условия. Гумите без шипове са също добър избор през пролетта, когато промяната в температурата може да бъде учудващо бърза.

Гуми без шипове през цялата година?

Суровите пролетни пътища могат да износват всички гуми и гумите без шипове са изключително създадени за употреба през зимата. Гумите без шипове, които са били неравномерно износени от суровите пролетни пътища не са добър избор за летни гуми. Ето защо не препоръчваме използването на гуми без шипове за всесезонни гуми. Летните гуми са най-безопасните и най-икономичните за лятно шофиране.