Осигурете максимален пробег

Състоянието на Вашите гуми е важно за Вашата безопасност по време на шофиране. Следвайки тези пет златни правила, можете да осигурите максимален пробег, безопасно поведение и по-дълъг живот на Вашите гуми.

  1. pidenna-kayttoikaa.jpgПроверявайте редовно налягането на Вашите гуми. Неравномерното налягане на различните гуми може да се отрази на качествата им при шофиране и гумите се износват неравномерно.
  2. Разменяйте положението на Вашите гуми между предния и задния мост на всеки 5,000 до 10,000 километра (3,000 до 6,000 мили), тъй като гумите се износват неравномерно в различна позиция. Не забравяйте да проверите налягането при смяната на гумите.
  3. Уверете се, че монтирате Вашите гуми според стрелката за посоката на въртене на страницата на гумата. Ако гумите са монтирани срещу посоката на въртене, техните качества при шофиране няма да бъдат оптимални при всички условия.
  4. Шофирайте плавно. Резките спирачки и поднасянето намаляват полезния живот на гумите и това важи с особена сила за гуми с шипове.
  5. Проверете Вашите стари гуми за неравномерно износване когато сменяте гумите. Коректно монтираните и внимателно карани гуми се износват равномерно. Ако Вашите гуми показват неравномерно износване, измерете ъглите на сходимост на Вашия автомобил и монтирайте и балансирайте Вашите гуми в професионален сервиз.