Проверявайте налягането на гумите

rengaspaineet.jpg

ЗАБЕЛЕЖКА! Налягането винаги трябва да бъде измерено на изстинали гуми.

Температурата оказва значително влияние на налягането. Температурата в топъл гараж може да бъде до 86 ºF по-висока от външната. Ако налягането бъде премерено вътре, то ще бъде твърде ниско за външните температури.

Например: температурата в гаража е 68 ºF сокато външната температура е 14 ºF, ако налягането е нагласено в гаража, допълнителното налягане в гумите трябва да бъде 4.35 psi по-висока от препоръчителните стойности , за да се осигури коректно ниво на налягането навън.

Влянието на температурата на налягането на гумите е приблизително 1.45 PSI / 14 ºF.

В допълнение за коректност на налягането на гумите, шофьорите трябва също така да се уверят, че гумите с посока са правилно монтирани на автомобила. Стрелката на страницата на гумата показва посоката на въртене.

За удължаване живота на гумите, предните и задните гуми могат да бъдат разменяни от единия мост на другия на всеки 3000–6000 мили.
Като резултат гумите ще се износват равномерно и ще показват по-малки разлики в износването.

Ние препоръчваме да спирате и ускорявате плавно с Вашите зимни гуми, означени с M+S и да избягвате рязкото спиране през първите 300 мили. Плавното спиране ще повиши и устойчивостта на шиповете: шиповете ще стоят сигурно и стабилно на своето място и ще останат на гумата.