Регулиране на геометрията на колелата

Регулирането на геометрията на колелата е процесът, който гарантира, че колелата на автомобила са регулирани в оптимално положение в съответствие със спецификациите на производителя на автомобила.

Предимства за клиента

  • По-малка степен на износване на гумите, по-добър пробег и по-безопасно шофиране - правилно регулираната геометрия на колелата ви спестява пари, защото автомобилът ви се движи безопасно и ефективно.
  • Не допускайте неравномерно износване на гумите, причинено от неправилна геометрия на колелата. Ако гумите са неравномерно иъносени, може да се стигне до занасяне на автомобила. Ако неправилната геометрия на колелата не бъде коригирана, това може да доведе до проблеми в управлението или окачването на автомобила, тъй като тези несъответствия оказват влияние освен върху гумите и върху системата за окачване на колелата.
  • Геометрията на колелата трябва да се регулира незабавно, когато автомобилът започне да поднася по време на шофиране, ако усетите че воланът вибрира при по-високи скорости или ако някоя от гумите е неравномерно или необичайно износена.