Гуми и услуги за гуми

Услуги за гуми и джанти от Vianor

Vianor предлага всички услуги за гуми, като монтаж, балансиране и ремонт – за всички гуми. С изключение на ремонта на гуми, всички услуги за гуми и джанти могат да бъдат заявени чрез онлайн магазина на Vianor. Повечето магазини на Vianor предлагат също и сервизно обслужване, поставяне на шипове на гуми за тежкотоварни автомобили, поддръжка на течен баласт и нарези.

Балансиране на гуми

Ако гумите не са балансирани, може да се износят неравномерно и прекалено бързо. Освен това дисбалансът може да стане причина за умора на шофьора поради вибрациите, както и за прекомерно износване на окачването. Затова гумите трябва да се балансират, когато са нови, а също и след всеки ремонт. Балансирането на гумите трябва да се проверява също и всеки път, когато шофьорът усети вибрации по време на шофиране.

Ремонт на гуми

Повредените гуми трябва винаги да се ремонтират от специалист, тъй като ремонтните дейности включват детайлна проверка на гумите, а дупките в тях ще бъдат ремонтирани, стига да е възможно. Не е препоръчително да се опитвате да монтирате гумата върху джантата сами – по-добре оставете това на професионалистите. Те имат необходимите инструменти и умения. Неопитният самоук „майстор” може да повреди гумата или джантата и да нарани себе си. Екипът на Vianor с удоволствие ще ви помогне при всеки проблем с гумите. Елате при нас – и колелата на вашия автомобил ще се търкалят отново.

Правилните действия удължават живота на гумите

Погрижете се налягането на гумите да е правилно, за да избегнете неравномерно износване. Неправилното налягане на гумите се отразява също и на качествата на автомобила по време на шофиране. Разменяйте редовно местата на гумите (на всеки 5000–10 000 км), тъй като предните и задните гуми се износват различно. Погрижете се обаче гумите да са монтирани в съответствие с маркировката за посока на движение отстрани на гумата, за да постигнете оптималното им представяне при всякакви условия. Ако се сменя размерът на гумата, джантата трябва да се подбере внимателно. Освен разположението на болтовете, ширината на джантата и особено ширината на главината трябва да са правилни. Широката джанта прави гумата по-солидна и намалява промените във формата ѝ при шофиране в завои. Джантата обаче не бива да надвишава допустимата ширина за съответния размер гуми.

Внезапното спиране и занасянето скъсяват живота на гумите, което е особено забележимо при гумите с шипове. Затова е добре да шофирате плавно и внимателно, за да избегнете ненужно натоварване на гумите. Ако имате въпроси относно гумите или джантите, не се колебайте да попитате компетентния персонал на Vianor. Ние сме тук, за да ви помагаме.